Syksyn lakkiais- ja itsenäisyyspäivän juhla 3.12.2021

Korona-tilanne on ollut hyvin rauhallinen koko syyslukukauden ajan Rovaniemellä. Lakkiaisjuhlan aattona tilanne koronan suhteen on huonontunut nopeasti ja Rovaniemi siirrettiin leviämisvaiheen alueeksi. Tämä aiheutti sen, että syksyn juhlaan osallistuivat vain lakitettavat ylioppilaat ja koulun henkilökunta. Juhlayleisö seurasi lakkiaisjuhlaa striimin välityksellä. Juhlan striimitallenne on nähtävissä Ounasvaaran lukion youtube-kanavalla.
Juhlamme alkoi Anssi Tikanmäen "Aamu lakeuksilla" kappaleella, jossa Sara Heino soitti viulua ja Terho Keskitapio pianoa. Musiikin saattelemana lipunkantajat toivat saliin Suomen lipun sekä Ounasvaaran lipun. Lipunkantajina toimivat Topias Dementjeff ja Hannes Gyldén, airueet Eeva-Liina Ojanaho ja Sissi Oikkonen.Perinteen mukaan lukiolaisten vanhin ikäluokka luovuttaa Vapauden viestikapulan ensimmäisen vuoden opiskelijalle. Vapauden viestillä kunnioitetaan sotiemme veteraaneja ja siirretään veteraanien perintöä uusille sukupolville.  Viestin luovutti toisen vuosikurssin opiskelija Noora Halonen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Alma Haapa-arolle.    

Seuraavaksi LaTu-hankkeen työntekijä, Pekka Muotka, esitteli hankkeen valmistamia avoimia oppimateriaaleja, joita julkaistiin tänä päivänä kaikkien käyttöön. Katsoimme videon " Rovaniemi silloin ja nyt", joka tekee Rovaniemen paikallishistoriaa eläväksi. Linkki LaTu-hankkeen sivulle ja videoon.

Pääsimme nauttimaan myös valmistuvien ylioppilaiden musiikkiesityksestä. Ylioppilas Tyyne Penja esitti laulun "Nocturne" ja häntä säesti ylioppilas Ella Kärhä klarinetilla, sekä musiikin lehtori Terho Keskitapio pianolla.  Kuulimme myös opiskelijoiden esittämänä laulun "Matkustaja", jossa lauloivat ja soittivat Susanna Hanhisuanto, Ellan Räisänen, Henna Vuotari, Isabel Cader, Sara Heino, Reetta Piira ja Terho Keskitapio.


    Suomenmestaruuden tai sitä paremman suorituksen saavuttanut urheilija-opiskelija palkitaan Poronluu-mitalilla. Mitalin on suunnitellut koulumme entinen kuvaamataidon opettaja Irene Kangasniemi ja mitalin on valmistanut Ari Kangasniemi. Lukion lehtori Terhi Pernu ja opinto-ohjaaja Ari Sirviö jakoivat mitalit Larissa Lehtorannalle, Emma-Mäkikalliolle, Juuso Hartikaiselle, Aleksi Huotarille.


   

Terho Keskitapio palkitsi musiikissa ansioituneet opiskelijat Pro Musica-palkinnolla. Palkinnon saivat tässäkin juhlassa esiintyneet Ella Kärhä ja Tyyne Penja.Ihastuttava ranskankielinen musiikkiesitys "Dance La Teté"  Isabel Caderin tulkitsemana kuultiin seuraavaksi. Sara Heino viulussa, Nea Heikkilä koskettimissa, Aada Sirviö pianossa, Ellan Räisänen bassossa.Juhlan kohokohta oli odotetusti ylioppilastodistusten jakaminen ja ylioppilaaksi julistaminen. Rehtori Risto Kuoksa ja ryhmänohjaajat Anna-Liisa Rieppola ja Tuomas Autto jakoivat todistukset ja valkolakit.Onnea kaikille uusille ylioppilaille! Tänä syksynä Ounasvaaran lukiosta valmistui 58 uutta ylioppilasta. Yhteislaulu on kiellettyä koronarajoitusten ollessa voimassa ja sen vuoksi lauluryhmä esitti "Gaudeamus Igitur" laulun.
Rehtori Risto Kuoksan onnittelupuhe uusille ylioppilaille.Juuso Hartikainen piti puheen uusille ylioppilaille.
Arvokas juhla päättyi lauluryhmän esittämään Maamme lauluun ja lippujen poistumiseen salista.


Koulu onnittelee kaikkia ylioppilaaksi ja ammattiin valmistuneita, sekä toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää!


P                                                      


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylioppilasjuhla 29.8.2020

Rehtorin onnittelupuhe uusille ylioppilaille sekä ylioppilaan puhe

Hilpeä lukupäivä 80-luvun hengessä