Ounasvaaran lukion lakkiaiset 5.6.2021

Ounasvaaran lukion lakkiaisia juhlittiin kauniissa ja lämpimässä säässä Ounasrinteen peruskoulun monitoimisalissa. 143 ylioppilasta saivat ansaitusti valkolakkinsa, ja osa lisäksi  myös ammattitutkintotodistuksen. Ilmassa oli todellakin juhlan tuntua! 

Koko lukuvuotta ovat varjostaneet koronatoimet maskeineen, karanteeneineen ja turvaväleineen. Kevään kirjoitukset saatiin kuitenkin hoidettua ilman ongelmia täällä Rovaniemellä. Koronatoimet näkyivät vielä lakkiaisjuhlassakin, kun jokainen ylioppilas saattoi tuoda juhlaan vain kaksi läheistään ja muut seurasivat juhlaa striimin välityksellä.

Juhla alkoi lippujen saapumisella saliin Oskar Merikannon Kymmenen virran maan saattelemana. Ounasvaaran lukion lippu seurasi Suomen lippua. Lippua kantoivat Shahram Khan ja Tudor Ratiu. Airueena olivat Ella Nuorivaara ja Venla Vatanen.

Lapin koulutuskeskus Redun rehtori Taisto Arkko toivotti yleisön tervetulleiksi juhlaan. Puheessaan hän onnitteli valkolakin ja ammattitutkinnon saavia siitä, että he ovat koronarajoituksista huolimatta jaksaneet sitkeästi saattaa tutkintonsa loppuun.

Tervehdyksen jälkeen kuulimme musiikkiesityksen Nachtgesang op 8, jossa Maiju Salmikivi soitti alttoviulua, Ella Kärhä Klarinettia ja Tyyne Penja pianoa.

Seuraavana juhlassa palkittiin urheilussa ja musiikissa menestyneitä opiskelijoita. Rehtori Risto Kuoksa ja apulaisrehtori Eija Laiho palkitsivat Elli Hedmanin, Niko Heikkilän, Janette Niemelän, Eetu Leinosen sekä Aliisa Kähkölän poroluu mitaleilla. Mitali on koulumme entisen kuvataiteen opettajan Irene Kangasniemen käsialaa. Mitallin voi saada vain kerran ja sen voi saada Suomen mestaruudesta tai sitä paremmasta saavutuksesta. Niko Heikkilä palkittiin Tervon pytyllä. Palkinto myönnetään opiskelijalle, joka parhaiten yhdistää opiskelut ja urheilu-uran.

Musiikin lehtori Terho Keskitapio palkitsi musiikissa menestyneet ja usein juhliemme esityksistä vastanneet opiskelijat Maiju Salmikiven, Maarit Pasasen sekä Angeyin Puren Pro Mucia- mitalilla.


Ylioppilas Angeiyn Pure tulkitsi kappaleen You raise me up kappaleen Sara Heinon ja lehtori Terho Keskitapion säestämänä.

Saimme nauttia vielä yhdestä musiikkiesityksestä. Maarit Pasanen tulkitsi laulaen ja kitaralla säestäen itse säveltämänsä kappaleen Hetki, joka soi, jonka sanat ovat Ailu Hosion käsialaa.


Juhlan ehdoton kohokohta oli kun  143 ylioppilasta sai valkolakkinsa.Gaudeamus igitur kuultiin koronarajoitusten vuoksi kuoron esittämänä. Kuorossa lauloivat Maarit Pasanen, Angeyin Pure ja Roope Halonen. Heitä säestivät Simeon Lohi ja Riikka Korteniemi.


Rehtori Risto Kuoksa piti onnittelupuheen ylioppilaille.

Ylioppilaan puheen piti ylioppilas Laura Kemppainen. Hän päätti puheensa seuraavasti ” Edesmennyt mäkihyppääjä on sanonut elämän olevan ihmisen parasta aikaa, meillä se alkoi nyt!”
Juhlan lopuksi kuultiin Suvivirsi Nea Heikkilän, Sara Heinon ja Tyyne Penjan esittämänä ja Riikka Korteniemen säestämänä. Liput poistuivat Roope Halosen tulkitseman  Maamme-laulun säestämänä.

Ounasvaaran lukio onnittelee kaikkia uusia ylioppilaita, sekä toivottaa kaikille rentouttavaa kesälomaa. Koulutyöskentely jatkuu jälleen 11.8.2021

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ylioppilasjuhla 29.8.2020

Rehtorin onnittelupuhe uusille ylioppilaille sekä ylioppilaan puhe

Hilpeä lukupäivä 80-luvun hengessä