Suullisen kielitaidon kurssilleūüí¨
                    ūüí¨


                    Welcome!      V√§lkommen!      Willkommen!


Miksi valitsisin  syvent√§v√§n suullisen kielitaidon kurssin?  Outi Vilkuna, Suomenkielten opettajien liitto ry:n puheenjohtaja sanoo Taloustaito.fi lehden haastattelussa n√§in: " Miten uuden kielen oppii helpoiten? Altistamalla itsens√§ kielelle ja heitt√§ytym√§ll√§. Aina ei tarvitse tavoitella t√§ydellisyytt√§. Jos on halu viesti√§ vieraalla kielell√§, silloin vastaanottajalla on suurempi halu ymm√§rt√§√§ meit√§. Armollisuus itselle on t√§rke√§√§ opiskelussa"

Olipa kyseessä englannin, ruotsin tai jonkun muun kielen suullisen kielitaidon kurssi, kurssin keskeisenä tavoitteena on todellakin altistaa itsensä kielelle. Kurssilla tuotetaan kieltä itse, painottaen viestin perille menoa; eleet ja ilmeet ovat myös tärkeitä kommunikaatiossa. Jokainen tekee kielioppi/sanaviheitä, mutta tulee silti ymmärretyksi. Oman tuottamisen lisäksi korvat altistuvat kohdekielelle kuunneltavien tekstien ja videoklippien avulla. Suullisen kielitaidon kurssilla kertautuu hyvin edellisten kurssien sanasto.

Vieraiden kielten suullinen kielitaito on yh√§ t√§rke√§mp√§√§ ty√∂el√§m√§ss√§ kansainv√§lisen liikkuvuuden, maahanmuuton ja matkustelun lis√§√§nnytty√§. Kielitaitoa tarvitaan riippumatta siit√§ ty√∂skenteleek√∂ itse Suomessa (suomea puhumattomien asiakkaiden m√§√§r√§ kasvanut) vai ulkomailla kansainv√§lisiss√§ teht√§viss√§. Varsinkin asiantuntijaty√∂ss√§ asioita hoidetaan nyky√§√§n paljon suullisesti videopuheluiden ja virtuaalikokousten v√§lityksell√§, ei vain kirjallisesti esim. s√§hk√∂postilla. Palvelualoilla my√∂s paljon ulkomaalaisia asiakkaita ja asiointi tapahtuu suurelta osin suullisesti.  

Kurssi luo rohkeutta ja valmiuksia käyttää vierasta kieltä erilaisissa suullista kommunikointia edellyttävissä tilanteissa. Kurssi sopii hyvin kaikentasoisille kielen opiskelijoille - kurssilla tehdään paljon pariharjoituksia ja kaikille löytyy oman tasoinen pari, jos tämä puoli huolettaa.

Suullisen kielitaidon kurssi on kiva käytännönläheinen kurssi, joka kertaa ja vahvistaa aiempien kurssien sanastojen ja aihepiirien osaamista, mutta suullisen kielitaidon näkökulmasta.

Kurssin koodipäivänä tehdään tutun parin kanssa Opetushallituksen laatima suullisen kielitaidon koe, jossa on lukemis- ja tiivistämistehtävä sekä dialogi. Kokeeseen treenataan kurssin aikana ja aikanaan lakkiaispäivänä saat erillisen todistuksen osallistumisesta suullisen kielitaidon kokeeseen. Tätä todistusta voit hyödyntää esimerkiksi työhaussa. Jos sinulla on todistus myös jonkun muun vieraan kielen kuin englannin suullisesta kielitaidosta, niin se on taatusti plussaa työnhaussa.

 Opetusryhm√§t ovat n√§ill√§ kursseilla pieni√§ ja ty√∂skentely tapahtuu oppitunneilla eli perinteisi√§ "l√§ksyj√§" ei kurssilta juurikaan tule.


           

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ounasvaaran lukion lakkiaiset 4.6.2022

Ounasvaaran lukion lakkiaiset 5.6.2021

Syksyn lakkiais- ja itsenäisyyspäivän juhla 3.12.2021