Suullisen kielitaidon kurssille



💬
                    💬


                    Welcome!      Välkommen!      Willkommen!


Miksi valitsisin  syventävän suullisen kielitaidon kurssin?  Outi Vilkuna, Suomenkielten opettajien liitto ry:n puheenjohtaja sanoo Taloustaito.fi lehden haastattelussa näin: " Miten uuden kielen oppii helpoiten? Altistamalla itsensä kielelle ja heittäytymällä. Aina ei tarvitse tavoitella täydellisyyttä. Jos on halu viestiä vieraalla kielellä, silloin vastaanottajalla on suurempi halu ymmärtää meitä. Armollisuus itselle on tärkeää opiskelussa"

Olipa kyseessä englannin, ruotsin tai jonkun muun kielen suullisen kielitaidon kurssi, kurssin keskeisenä tavoitteena on todellakin altistaa itsensä kielelle. Kurssilla tuotetaan kieltä itse, painottaen viestin perille menoa; eleet ja ilmeet ovat myös tärkeitä kommunikaatiossa. Jokainen tekee kielioppi/sanaviheitä, mutta tulee silti ymmärretyksi. Oman tuottamisen lisäksi korvat altistuvat kohdekielelle kuunneltavien tekstien ja videoklippien avulla. Suullisen kielitaidon kurssilla kertautuu hyvin edellisten kurssien sanasto.

Vieraiden kielten suullinen kielitaito on yhä tärkeämpää työelämässä kansainvälisen liikkuvuuden, maahanmuuton ja matkustelun lisäännyttyä. Kielitaitoa tarvitaan riippumatta siitä työskenteleekö itse Suomessa (suomea puhumattomien asiakkaiden määrä kasvanut) vai ulkomailla kansainvälisissä tehtävissä. Varsinkin asiantuntijatyössä asioita hoidetaan nykyään paljon suullisesti videopuheluiden ja virtuaalikokousten välityksellä, ei vain kirjallisesti esim. sähköpostilla. Palvelualoilla myös paljon ulkomaalaisia asiakkaita ja asiointi tapahtuu suurelta osin suullisesti.  

Kurssi luo rohkeutta ja valmiuksia käyttää vierasta kieltä erilaisissa suullista kommunikointia edellyttävissä tilanteissa. Kurssi sopii hyvin kaikentasoisille kielen opiskelijoille - kurssilla tehdään paljon pariharjoituksia ja kaikille löytyy oman tasoinen pari, jos tämä puoli huolettaa.

Suullisen kielitaidon kurssi on kiva käytännönläheinen kurssi, joka kertaa ja vahvistaa aiempien kurssien sanastojen ja aihepiirien osaamista, mutta suullisen kielitaidon näkökulmasta.

Kurssin koodipäivänä tehdään tutun parin kanssa Opetushallituksen laatima suullisen kielitaidon koe, jossa on lukemis- ja tiivistämistehtävä sekä dialogi. Kokeeseen treenataan kurssin aikana ja aikanaan lakkiaispäivänä saat erillisen todistuksen osallistumisesta suullisen kielitaidon kokeeseen. Tätä todistusta voit hyödyntää esimerkiksi työhaussa. Jos sinulla on todistus myös jonkun muun vieraan kielen kuin englannin suullisesta kielitaidosta, niin se on taatusti plussaa työnhaussa.

 Opetusryhmät ovat näillä kursseilla pieniä ja työskentely tapahtuu oppitunneilla eli perinteisiä "läksyjä" ei kurssilta juurikaan tule.


           

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rehtorin onnittelupuhe uusille ylioppilaille sekä ylioppilaan puhe

Ylioppilasjuhla 29.8.2020

Hilpeä lukupäivä 80-luvun hengessä