Ylioppilasjuhla 29.8.2020

 




Korona-aika laittoi kevään 2020 ylioppiladen aikataulun täysin uusiksi. Ensimmäiseksi kevään kirjoituspäivä tiivistettiin, jotta kokeet saatiin vietyä kunnialla loppuun. Tapahtumarajoitusten ollessa voimassa kevään lakkiaisjuhla pidettiin 30.5.2020 virtuaalisena. Varsinaista lakkiaisjuhlaa päästiin viettämään tänään lauantaina 29.8.2020 kauniissa loppukesän säässä.


"Aamu lakeuksilla" Ella Kärhän, Maiju Salmikiven ja musiikinlehtori Terho Keskitapion säestämänä johdatti ylioppilaat juhlasaliin.




Lehtori Kati Ridanpää toivotti juhlayleisön tervetulleeksi juhlaan tunteikkaalla puhellaan. Sekä uudet ylioppilaat, että Kati ovat uuden edessä - tuttu ja turvallinen koulumaailma jää taakse ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat osin avoinna. Toivotamme Katille antoisia eläkepäiviä!


Vaikka tässä poikkeukselliseen aikaan järjestetyssä juhlassa noudatettiin perinteistä juhlakaavaa, niin ilahduttavasti oli mukana uudistuksiakin. Juhlaan mahtui nyt mukaan enemmän musiikkiesityksiä, ylioppilaiden, sekä alempien vuosikussin opiskelijoiden esittäminä. Ensimmäisenä kuulimme ylioppilas Minna Saraniemen esittämän Elegian. 


Ylioppilasjuhlassa palkitaan poroluumitalilla urheilussa menestyneitä ylioppilaita. Mitalilla palkitiin Petra Salmela ja Aaro Davidila. Palkinnon saivat myös Turo Torvinen sekä Elian Lehto, jotka eivät päässeet paikalle juhlaan.


Petra Salmela palkittiin myös Tervon pytyllä. Se myönnetään urheilijalle, joka on onnistunut yhdistämään kiitettävästi sekä urheilun, että lukio-opinnot.


Kalle-Pekka Tiihonen piti palkitsemisen yhteydessä kiitospuheen pitkäaikaiselle kollegalleen Kati Ridanpäälle.


Pro musica- mitalilla palkittiin musiikissa ansioituneet ylioppilaat Anna Rahkola, Oskari Määttä, Minna Saraniemi sekä Saana Heino.


Angeiyn Pure esitti kauniin "What a wonderful world" kappaleen Sara Heinon säestämänä.



Vanhemman puheenvuoro uusille ylioppilaille, Antti Syväjärvi



Laulu "Mahdollisuus" , solistina Anna Rahkola




Juhlan kohokohta - ylioppilaaksi julistaminen




Varotoimenpiteenä koronan leviämisen ehkäisemiseksi yhtesilaulut olivat jääneet pois ohjelmasta. Ylioppilaat Osrari Määttä, Saana Heino, Anna Rahkola ja Minna Saraniemi esittivät Gaudeamus igitur-laulun.





Rehtori Risto Kuoksan onnittelupuhe uusille ylioppilaille


Musiikkiesitys "Little lies", solistina Saana Heino





Ylioppilaan puhe, Anna Rahkola


Juhlan lopuksi kuulimme laulun "Olen suomalainen" ylioppilas Oskari Määtän esittämä.



Onnea kaikille uusille ylioppilaille ja myötätuulta elämäänne!


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rehtorin onnittelupuhe uusille ylioppilaille sekä ylioppilaan puhe

Hilpeä lukupäivä 80-luvun hengessä