Euroopan kielten päivä 26.9

Syyskuun lopussa vietetään vuosittain eurooppalaisten kielten päivää, 26.9. Tämä päivä oli koulussamme koodiviikon päivä ja sen vuoksi huomioimme kieliä, kulttuuria ja kielitaitoa lokakuussa blogissamme. Euroopan kielten päivä on Euroopan neuvoston ideoima päivä, jonka myötä Euroopan neuvosto kannustaa kaikkien 47 jäsenvaltionsa 800 miljoonaa asukasta opiskelemaan kieliä kaikenikäisinä, koulussa ja sen ulkopuolella. Neuvoston mukaan monikielisyys ja kielien monimuotoisuus ovat tärkeässä osassa kulttuurien välisessä yhteisymmärryksessä ja Euroopan kulttuuriperinnön muovaajana.

Kielten opiskelu vaati aikaa ja pitkäjänteisyyttä, mutta mikäpä opiskelu ei sitä vaatisi? Vaikka lukisit kielestä vain alkeet, olet silti paremmassa asemassa esimerkiksi työmarkkinoilla kuin se, joka on opiskellut vain englantia ja ruotsia.

Lokakuussa blogissa pääsevät ääneen koulumme oppilaat, jotka ovat olleet vaihto-oppilaina ympäri maailmaa. Pääset lukemaan, miten joskus puutteellisellakin kielitaidolla on selvitty mitä erilaisimmista tilanteista ja mitä seikkailuja ja elinikäisiä muistoja vieras kieli ja kulttuuri ovat antaneet. 

Welcome! Välkommen! Willkommen! Bienvenue! Bienvenido! Benvenuto!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ounasvaaran lukion lakkiaiset 4.6.2022

Ounasvaaran lukion lakkiaiset 5.6.2021

Syksyn lakkiais- ja itsenäisyyspäivän juhla 3.12.2021