2. vuosikurssin vapaaehtoistyöpäivä

Koulumme toisen vuosikurssin oppilaat osallistuivat vapaaehtoistyöpäivään torstaina 2.11.2017. Vapaaehtoistyöpäivän kohteita olivat esimerkiksi vanhainkodit, Tyttöjen Talo, Moninet ja päiväkodit. Kukin oppilas sai valita kohteensa itse.


Veljestuvassa keskustelimme erään 92-vuotiaan veteraanin kanssa hänen elämästään ja sodasta. Hän oli innokas keskustelemaan perheestään ja esitteli meille hänen käsitöitään. Hän jopa antoi meille luvan ottaa kuvia hänen käsitöistään ja julkaista ne tässä tekstissä.  Toinen veteraaneista oli yksinäinen sodan käynyt mummo, jolla ei ollut perhettä. Autoimme häntä aamutoimissa. Hän ilahtui käynnistämme ja pyysi meitä käymään uudelleen. IMAG0909.jpg

IMAG0907.jpgIMAG0902.jpg

Kuvateksti: Kuvissa veteraanin käsitöitä ja itse käsityötaiteilija

Veljestetuvan kierroksen jälkeen kuuntelimme Orvokki Iso-Möttösen pitämän luennon vapaaehtoistyöstä maailmalla. Hän oli käynyt muun muassa Tansaniassa, Irakissa ja Vietnamissa vapaaehtoistyössä monien vuosien ajan. Kriisialueilla hän asui useita kuukausia. Orvokki toimi vapaaehtoistyössään Punaisen Ristin kautta. Hän auttoi erityisesti synnyttäviä naisia ja vastasyntyneitä lapsia kriisialueilla. Myös lääke- ja ruoka-avustus sekä rokotusten antaminen olivat tulleet tutuiksi kenttäsairaaloissa.

Snapchat-872026078.jpg

Kuvateksti: Kuva luennosta


Tämän luennon jälkeen kävimme erilaisissa työpisteissä tutustumassa vielä lisää aamupäivän vapaaehtoistyöpaikkojen toimintaan. Ensiksi menimme Tyttöjen Talon pisteeseen, jossa yleisesti keskustelimme seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja jokaisen oikeuksista. Keskustelimme myös siitä, mitä kannattaa tehdä, jos joutuu raiskatuksi. Tämän jälkeen kävimme SPR:n nuorisoa koskevassa pisteessä, jossa pääsimme vastaamaan muun muassa tietovisakysymyksiin.


IMAG0912.jpg


Kuvateksi: SPR:n pisteessä


Päivän päätyttyä keskustelimme kavereiden kanssa yleisesti siitä, miten kaikilla sujui päivä ja oliko kaikilla mukavaa. Lähes kaikkien mielestä oli hauskaa päästä tutustumaan vapaaehtoistyöhön kavereiden kanssa ja moni toivoikin, että samanlaisia koulupäiviä olisi useammin.


IMG-20171102-WA0002.jpgKuvateksti: Moninetin pisteessä opiskelijat saivat mahdollisuuden kirjoittaa nimensä arabiankielisillä aakkosilla.  


-Shrabon Hasnat ja Elina Tikkanen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ounasvaaran lukion lakkiaiset 4.6.2022

Ounasvaaran lukion lakkiaiset 5.6.2021

Syksyn lakkiais- ja itsenäisyyspäivän juhla 3.12.2021