Penkkaritunnelmia 13.2.2020
Vihdoin koitti se kauan odotettu päivä. Penkkarit. Paineet kovaa vauhtia lähestyvistä ylioppilaskirjoituksista saivat väistyä hetkeksi - nyt oli tullut meidän aikamme juhlia.

Kellon lähestyessä kymmentä koulun piha-alue, aula ja käytävät täyttyivät innokkaista abeista. Tänä vuonna penkkareiden teemaksi äänestettiin Netflix ja tämä näkyi sekä koristeluissa että juhlaohjelmassa. Ja ennen kaikkea abien pukeutumisessa. Penkkariasujen osalta teema oli sopivan rajattu, mutta antoi kuitenkin hyvin tilaa luovuudelle. Tuttuja hahmoja nähtiinkin Netflixin alkuperäissarjojen lisäksi myös eri elokuvista ja lastenohjelmista. Penkkarivalmistelut käynnistyivät  lukiolla jo tammikuun puolella ja jatkuivat aina juhlapäivää edeltävään iltaan asti. Abit osallistuivat ahkerasti valmisteluihin eri toimintaryhmissä. 
Abien viimeinen yhteinen koulupäivä starttasi abijuhlalla, joka kokosi yhteen abiturientit sekä muun koulun väen. Juhlaohjelmaan kuului erilaisia kilpailuja, kuten Netflix-tuntemusta testaava Arvaa hahmo -kisa, leffamusiikkitietämystä ja draamataitoja vaativa Tunnarikärpänen sekä How I Met Your Mother -iskureplakisa. Opettajaroastaukseen haastavien kysymysten eteen asteli englannin kielen opettaja Mikko Höylä. Juhlan lopussa jaettiin vielä diplomeita abeille sekä opettajille ja ensi-iltansa koko koulun edessä sai abivideo vuosimallia 2020.
Abivideon Temptation Abiland Oukku pääset katsomaan alla olevasta linkistä.

Juhlan jälkeen oli aika hyvästellä koulurakennus ja siirtyä rekan lavalle. Noin puoli yhden aikoihin rekat lavoillaan joukot päivälukion, urheilulukion ja ammattilukion opiskelijoita starttasivat koulun pihalta ja suuntasivat kohti Rovaniemen keskustaa. Rekat kiersivät ydinkeskustan alueella puoli tuntia, jonka aikana abit huusivat ja heittelivät karkkia jalankulkijoille kävelykaduilla. Tunnelma oli mahtava, ja erityisesti kauppakeskusten ympäristöön oli kerääntynyt paljon ihmisiä seuraamaan menoa. Rekka-ajelun jälkeen Oukun abit kohtasivat vielä Lyseonpuiston lukion Sampokeskuksessa perinteeksi muodostuneen huutokisan merkeissä. 
Maiju Salmikivi

Kuvat: Maija Vuonokari

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wanhat 14.2.2020

Tanssin kautta koulun vanhimmiksi